De Tegentijd

Hoe ga je om met veranderingen, grote uitdagingen en aanhoudende onzekerheid?

Hoe zou het zijn om de toekomst in de ogen te kijken vanuit het grootste perspectief denkbaar?

Voor deze vragen is tegentijd nodig. We nodigen je uit voor een tocht door de diepe tijd, een ontmoeting in de toekomst, een belofte aan een onbekend maar dierbaar persoon en een beweging van tijdrebellen.

De Tegentijd veroorzaakt een creatieve en wakkere houding door je fysiek en emotioneel onderdeel te maken van een groot verhaal. In een artistieke audiowandeling en de workshops en ontmoetingen die daarop aansluiten, ervaar je hoezeer je een essentiële schakel bent in de tijd en word je uitgenodigd om mee te denken en bouwen aan een lange termijnperspectief.

De Tocht

De Tegentijdse Tocht begint met het ontstaan van het universum. Je gaan stap voor stap door de tijd en ervaart hoe de kosmos, de aarde en uiteindelijk het leven kon ontstaan, hoe grote verstoringen hierin een rol spelen en hoe er uiteindelijk plek komt voor de mens. Lopend door het landschap zie je referenties tussen het heden en de diepe tijd. Stenen, lucht, bomen en al het menselijke dat zich heeft vertaalt in de wereld om je heen.

We staan letterlijk stil bij het heden en gaan dan, stap voor stap ook de toekomst in.

De Ontmoeting

In 2121 komen we ons virtuele achterkleinkind tegen. Zij stelt aan jou de vraag: welke rol kun jij spelen jij in dit grote verhaal?
Om haar te kunnen antwoorden, ontwikkelen we workshops op maat voor organisaties, scholen of festivals waarin je de keuzes tegenkomt die wij de komende jaren zullen moeten maken. Gefaciliteerd door een gespreksleider of in de vorm van een spel spreek, teken en ontwerp je een nieuwe kijk op een specifiek vraagstuk vanuit het perspectief van de diepe tijd.

De Belofte

Deelnemers aan de audio-wandeling en de workshops worden uitgenodgd om een belofte aan een volgende generatie op papier te zetten, in een envelop doen en te verzegelen.

Deze belofte geeft perspectief op de lange termijn. We maken het persoonlijk en praktisch en ontwerpen een plek waar als het ware zaadjes kunnen worden gepland in het dagelijkse leven die de rust krijgen om te groeien.

De Beweging

Deelnemers aan De Tegentijd (individueel of met een klas of team) worden uitgenodigd elkaar maandelijks in groepen van 3 a 4 te ontmoeten en met behulp van een eenvoudig scenario, een gesprek te houden waarin zij de voortgang van hun belofte delen, aanscherpen en elkaar stimuleren om barrières te overwinnen.

Doornaast organiseert The Turn Club werkgroepen rondom duidelijke onderwerpen en vraagstukken waarbinnen contact en uitwisseling tussen creatieven, vrijwilligers, scholieren en professionals uit met name de wereld van overheid, onderwijs en zorg wordt gefaciliteerd. Elk kwartaal is er een landelijke werkdag waar de Tegentijdse beweging samenkomt om concrete uitdagingen aan te pakken.

Contact

Neem voor meer informatie over De Tegentijd en boekingen contact op met:

Jasper Visser (Stichting 2030) – jasper@stichting2030.nl

Loulou Sjerps (The Turn Club) – info@onzekerheidsvaardigheid.nu 

Foto van Dmitry Schemelev